torsdag den 11. september 2008

Bomben

Og så talte vi med en der rent faktisk ved noget om sundhedscentre og kommunernes ansvar på sundhedsområdet, en fra KL. Og så faldt det hele fra hinanden.

Eller ikke helt selvfølgelig, emnet er stadig spændende og det skal nok være det område vi arbejder med, det gik bare op for os at det er meget mere komplekst end først antaget (sjovt nok, det burde jo efterhånden ikke være nogen overraskelse).

For det første er sundhedscentre ikke et entydigt begreb, det et op til den enkelte kommune at definere det, og det gøre vidt forskelligt. Lige fra busser der kører ud til borgere og informerer om sundhed, til centre der er målrettet kræftramte og deres pårørende.

For det andet gik det for alvor op for os, at sundhedsfremme er noget der bør integreres i hele kommunens arbejde. Sundhedsfremme hører hjemme i alle forvaltninger, fra skoler og børnehaver til tandlæger, sundhedsplejersker og sundhedscentre. Og dermed kan vi ikke sige at sundhedscentrene er alt for målrettet forebyggelse, fordi vi jo faktisk mener at det fint nok, hvis bare sundhedsfremme er integreret overordnet i kommunens arbejde.

Så hvad nu? Vores problematisering er røget en tur…

Ingen kommentarer: